Pirkko Lahdelle mielenterveysseuran elämäntyöpalkinto

Suomen Mielenterveysseura palkitsi tiistaina Pirkko Lahden elämäntyöpalkinnolla seuran juhlavuoden yhteydessä.

Pirkko Lahdelle mielenterveysseuran elämäntyöpalkinto


Mielenterveyden edistämisen voimahahmo Lahti työskenteli Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtajana vuosina 1983–2006 sekä Mielenterveyden maailmanliiton presidenttinä vuosina 2001–2003.

Eläkkeelle jäätyään Lahti on jatkanut mielenterveyden edistämistyötä suosittuna luennoitsijana, kannanottajana ja kirjoittajana.

Mielenterveysseura ei jakanut tänä vuonna valtakunnallista mielenterveyspalkintoa. Sen sijaan jaettiin 120-juhlavuoden elämäntyöpalkinto.

Henkistä hyvinvointia muistetaan tänään kansainvälisenä mielenterveyspäivänä

Maailman mielenterveyspäivää vietetään vuosittain lokakuun 10. päivänä. Päivää on vietetty vuodesta 1992.

Kansainvälisen mielenterveyspäivän avulla halutaan herättää keskustelua henkisen hyvinvoinnin edistämisestä, mielenterveyden ongelmien ehkäisemisestä ja hoidosta sekä mielenterveyspotilaiden ja omaisten asemasta maailmanlaajuisesti.

Yli sadassa maassa vietettävästä maailman mielenterveyspäivästä on muodostunut niin yhteisöjen kuin yksityisten kansalaisten tapa muistaa henkistä hyvinvointia. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin.

Lähde: STT, Suomen Mielenterveysseura

Minna Järvinen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail