Otavan Kirjasäätiön kaunokirjallisuuspalkinto Jari Tervolle

Tietokirjapalkinnon sai ulkomaantoimittaja Helena Petäistö.

Otavan Kirjasäätiön kaunokirjallisuuspalkinto Jari Tervolle


Kirjailija Jari Tervo on voittanut Otavan Kirjasäätiön kaunokirjallisuuden Veijo Meri -palkinnon. Palkintoraati ylistää Tervoa poikkeukselliseksi menestyskirjailijaksi, jonka teoksissa kohtaavat komedia ja tragedia.

Säätiön tietokirjapalkinnon voittajaksi valikoitui ulkomaantoimittaja Helena Petäistö, jonka kirjat tuomarien mukaan yhdistävät ulkomaantoimittajan vahvan asiantuntemuksen kulttuurin ja historian ymmärrykseen.

Kuvittaja ja kirjailija Ninka Reittu voitti säätiön lasten- ja nuortenkirjallisuuden Kaarina Helakisa -palkinnon. Reittu on julkaissut neljä kuvakirjaa ja kuvittanut useita teoksia.

Vuoden 2018 oppimateriaalipalkinnon kirjasäätiö myöntää toimittaja ja oppikirjailija Tuomas Kasevalle, joka on yksi yläkoulun ja lukion Särmä-oppikirjojen tekijöistä.

Palkinnot ovat arvoltaan 15 000 euron suuruisia. Kirjallisuuspalkintojen lisäksi Otavan Kirjasäätiö jakoi apurahoja ja avustuksia yli 730 000 euroa kirjalliseen työhön ja lukemista edistäviin hankkeisiin.

Vuonna 1945 perustettu Otavan Kirjasäätiö haluaa kirjallisuuspalkinnoillaan huomioida ja kannustaa kotimaisia kirjailijoita ja kirjallisen työn tekijöitä ja nostaa esiin heidän kulttuurisesti, sivistyksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtään.

Lähde: STT, Otavan kirjasäätiö

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail