Olympiamitali 20 vuoden välein – Naisleijonien Riikka Välilän tarina on huima

Konkarikiekkoilija pohtii uransa jatkoa.

Olympiamitali 20 vuoden välein – Naisleijonien Riikka Välilän tarina on huima


Oletteko kuulleet urheilijasta, joka ottaa olympiamitalin 20 vuoden välein? Naisleijonien konkaripelaaja Riikka Välilä tuskin on olympiakaukalossa enää vuonna 2038, mutta Naganon kisojen 1998 pronssi ja Pyeongchangin kisojen 2018 pronssin hän on nyt saavuttanut. Välilä, 44, ehti olla Naganon ja Pyeongchangin kisojen välissä pelaamattakin kymmenen vuotta, mutta niin vain hän mitalin jälleen nappasi.

– On monta vuotta mennyt ja paljon on tapahtunut. Olen todella onnellinen, liikuttunut Välilä sanoi Kwandongin jääkiekkokeskuksen uumenissa keskiviikkona, kun Suomi oli kukistanut venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueen 3–2.

Pystytkö vertaamaan näitä kahta olympiapronssia?

– Naganossa kaikki oli uutta, ihmeellistä ja epätodellista. Sekin oli hieno mitali ja muisto, mutta on tämä nyt sellainen spesiaali. Kun tämän ikäisenä täällä voi vielä pelata… olen monesta asiasta kovin kiitollinen, että sain olla täällä mukana, Välilä totesi.

Kotikisat kiinnostavat

Ensi vuonna Suomessa järjestetään MM-kotikisat. Jatkuuko Välilän ura sinne?

– Valehtelisin, jos väittäisin, etteivät ne kisat kiinnostaisi. Mutta täytyy nyt katsoa kauden jälkeen, mikä on tilanne.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle pronssi on kaikkien aikojen kolmas. Naganon ja Etelä-Korean kisojen lisäksi Suomi voitti pronssia Vancouverin olympialaisissa 2010.

Sotshissa 2014 Suomi koki karvaan pettymyksen, mutta keskiviikkona oli ilon aika.

Lähde: STT, TUOMAS ARKIMIES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail