Musiikkitalo tahkoi ennätyksiä vuonna 2017

Ennätyksiä tehtiin niin taloudellisesti kuin tapahtumamäärissäkin.

Musiikkitalo tahkoi ennätyksiä vuonna 2017


Helsingin Musiikkitalossa järjestettiin vuonna 2017 noin 1360 tapahtumaa ja käyntejä Musiikkitaloon tehtiin noin 950 000 kappaletta. Palveluosakeyhtiö Musiikkitalo Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 4 860 989 euroa ja tulos 211 190 euroa. Kasvua edelliseen vuoteen on 12,4%, käyttökate puolestaan oli 698 969 euroa. Tilikauden tulos oli 211 190 euroa, mikä on yli kahdeksankertainen vuoteen 2016 verrattuna ja yhtiön historian paras.

”Musiikkitalo teki vuonna 2017 historiansa parhaan tuloksen lähes kaikilla mittareilla mitattuna. Esimerkiksi ulkopuolisten tapahtumien liikevaihto kasvoi 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja saatoimme investoida yhtiön omalla tulorahoituksella muun muassa esitystekniikkaan ja mediaseinään 1,3 M euroa”, toimitusjohtaja Pekka Kauranen kertoo.

Hyvän tuloksen taustalla määrätietoinen tervehdyttäminen

Musiikkitalossa aloitettiin vuonna 2016 talouden tervehdyttämisohjelma, jossa merkittäviä asioita olivat myyntiorganisaation kehittäminen, aktiiviseen myyntiin panostaminen ja yhteistyön tiivistäminen palveluntuottajien kanssa. Merkittävä panostus oli mediaseinän hankinta, jonka avulla Musiikkitalon tapahtumat saavat enemmän näkyvyyttä. Rakenteellisia muutoksia tehtiin taseen puolella 2016, joiden vaikutus näkyi täysimääräisenä vuonna 2017.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että vuonna 2016 alkanut positiivinen kehitys Helsingin Musiikkitalo Oy:n toiminnassa, niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti, jatkui vahvana myös vuonna 2017”, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Ville Vilén.

Tapahtumia ennätysmäärä

Vuonna 2017 Musiikkitalossa järjestettiin noin 800 konserttia. Muita tapahtumia yhteislauluista yleisöluentoihin ja yritystapahtumiin oli noin 560. Yhteensä 470 tapahtumaan oli vapaa pääsy. Konserteissa ja muissa yleisötapahtumissa kävi noin 349 000 henkilöä, ja ilmaistapahtumiin osallistui noin 43 000 henkilöä. Käyntejä Musiikkitaloon tehtiin noin 950 000 kappaletta.

Lisäksi Musiikkitalosta lähetettävät talon päätoimijoiden konsertit tavoittivat valtakunnallisesti noin 590 000 kuulijaa ja katsojaa television ja verkkolähetysten kautta. Päätoimijoiden Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertteja radioitiin 50, lähetettiin verkossa 68 ja televisioitiin 26 kappaletta.

Musiikkitalo on kaikille avoin

Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. 1704-paikkaisen, erityisesti akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia: Black Box, Camerata, Organo, Sonore ja Harjoitussali Paavo sekä Ravintola – Klubi, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka.

Kauden aikana, syyskuusta – toukokuuhun, Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Konserttikalenterista löytyy tapahtumia joka makuun: klassisesta kansanmusiikkiin ja jazzista poppiin. Musiikkitalo ei sulje oviaan kesälläkään, vaan talosta löytyy tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden.

Muutakin kuin musiikkia

Musiikkitalon julkisiin tiloihin: lämpiöihin, kahvilaan, ravintolaan, Taidemyyntimöön ja Sibelius-Akatemian kirjastoon ovat niin kaupunkilaiset kuin turistitkin tervetulleita viettämään aikaa, vaikka lippua illan konsertteihin ei olisikaan ostettuna. Musiikkitalosta löytyy myös klassisen musiikin levykauppa, Fuga. Musiikkitalon päätoimijat ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Lähde: STT, Helsingin Musiikkitalo Oy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail