Museoissa ennätyksellinen kävijävuosi 2017 – Museokortilla lisäimua

Museoissa vierailtiin vuonna 2017 ennätykselliset 7,1 miljoonaa kertaa. Valtakunnallisella Museokortilla tehtiin yhteensä lähes miljoona museokäyntiä.

Museoissa ennätyksellinen kävijävuosi 2017 – Museokortilla lisäimua


Suomalaisissa museoissa tehtiin viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätys jo toisena peräkkäisenä vuotena. Museoviraston alustavan tilaston mukaan museoissa vierailtiin vuonna 2017 yhteensä 7,1 miljoonaa kertaa. Kasvua edeltäneeseen vuoteen oli lähes puoli miljoonaa käyntiä. Museoiden kiinnostavat sisällöt ja valtakunnallinen Museokortti vaikuttivat myönteisesti museoiden kävijämääriin.

”Koskaan aikaisemmin museoiden kävijämäärät eivät ole ylittäneet kuuden saati seitsemän miljoonan rajapyykkiä. Koko museoala on nyt vahvassa nosteessa”, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Museokortin käyttäjämäärät huimassa kasvussa

Museokortilla tehtiin vuonna 2017 yhteensä lähes miljoona museokäyntiä ja kortin omistajat houkuttelivat museoihin myös tuttaviaan. Luku on noin puolet enemmän kuin edellisvuonna.

Suosituimpia kohteita olivat pääkaupunkiseudun suuret museot Ateneum, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingon Taidehalli, Kiasma ja Kansallismuseo. Kymmenen suosituimman joukkoon pääsi myös Espoon Näyttelykeskus WeeGee sekä Vapriikki ja Sara Hildénin taidemuseo Tampereelta.

Museokortti löytyy jo 160 000 suomalaiselta

Museokortti on vuoden voimassa oleva pääsylippu yli 250 museokohteeseen ympäri Suomen. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 40 kohdetta. Pohjoisin Museokortti-kohde löytyy Inarista ja eteläisin Hangosta. Ahvenanmaalla voi vierailla seitsemässä Museokortti-kohteessa. Vuonna 2017 Museokorttia käytettiin eniten pääkaupunkiseudulla ja Tampereella sijaitsevissa kohteissa.

Tänä vuonna Museokortti-kohteiden lukumäärä tulee nousemaan yli 270 museoon. Toukokuussa kolmevuotisjuhliaan viettävä Museokortti löytyy jo 160 000 suomalaisen taskusta ja tällä hetkellä voimassa on noin 125 000 Museokorttia.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail