Mene munalla töihin!

Tänään vietetään 20. kansainvälistä kananmunapäivää.

Mene munalla töihin!


Suomessa kananmunia markkinoitiin munaviikolla jo 1930-luvulla, kerrotaan Siipikarjaliiton tiedotteessa.

Siipikarjaliiton mukaan kananmunat ovat nykyisten tutkimustulosten valossa terveellisiä ja pitkään säilyviä elintarvikkeita. EU:n alueella säilymisajaksi lasketaan 28 päivää muninnasta – oikein säilytettyinä munia voi käyttää pidempäänkin. Parasta on pitää munat omassa pakkauksessaan jääkaapissa noin 12-14 asteen tasaisessa lämpötilassa, neuvotaan tiedotteessa.

Terveellisyys, puhtaus, monikäyttöisyys ja edullisuus tekevät kananmunasta oivallisen raaka-aineen. Suomen ainutlaatuinen, koko tuotantoketjua koskeva salmonellaohjelma varmistaa munien puhtauden ja turvallisuuden, mikä tekee niistä haluttuja myös maailmalla. Suomalaisia munia viedään naapurimaiden lisäksi Hong Kongiin ja Japaniin asti. Suomalaisia kananmunia voi huoletta nauttia myös raakana.

Lähde: Suomen Siipikarjaliitto

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail