Maailman vanhin scifi- ja fantasiatapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa

Maailman vanhin scifi- ja fantasiatapahtuma The World Science Fiction Convention eli Worldcon saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa.

Maailman vanhin scifi- ja fantasiatapahtuma järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa


Viisipäiväinen fantasia- ja scifi-yhteisön kansainvälinen kokontuminen järjestetään 9.–13.8. Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtuman kunniavieraita ovat muun muassa kirjailija Johanna Sinisalo ja Walter Jon Williams. Myös suositun Game of Thrones -sarjan käsikirjoittajat ja kirjailija George R.R. Martin aikovat saapua paikalle.

Tapahtumassa jaetaan myös Hugo-palkinnot vuoden parhaille scifi- ja fantasiakirjoille.

Worldcon järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1939 New Yorkissa. Tämän vuoden kokoontuminen on siis järjestyksessä 75. ja samalla ensimmäinen pohjoismaissa järjestetty Worldcon koko tapahtuman historiassa.

Lipunmyynti käy kuumana

Ennakkolippujen menekki yllätti tapahtumajärjestäjä Eemeli Aron positiivisesti.

”Tällä hetkellä meillä on mennyt noin 5 750 täysjäsenyyttä. Suomalaisia näistä oli noin 2 000. Se on enemmän kuin mitä henkilökohtaisesti odotin.”

Täysjäsenyydellä Aro tarkoittaa ennakkolippua, joka kattaa kaikki tapahtuman viisi päivää. Porteilta ostettavien päivälippujen määrää hän ei vielä tässä vaiheessa uskalla lähteä arvailemaan.

Tämän vuoden ennakkolippujen määrän vertaaminen aikaisempiin Worldconeihin on haastavaa, sillä tapahtuma järjestetään lähes joka vuosi eri maassa. Aron mukaan tapahtuman kävijämäärä on liikkunut noin 3 500:n–6 500:n kieppeillä vuodesta 1980 lähtien. Helsingin Worldcon on tällä mittapuulla siis iso.

”Tämä on tapahtuma, joka tapahtuu yhdessä paikassa käytännössä vain yhden kerran. Sinne sitten tulevat he, jotka pääsevät helposti. Ei tule missään muualla järjestettävää Worldconia, johon tulee 2 000 suomalaista, että näille suomalaisille tämä on lähes varmasti aika ainutlaatuinen kokemus.”

Lähde: STT, KATRI KESKITALO

Korjattu 9.8.2017 klo 8.17: Tapahtumaa ei järjestetä joka vuosi eri maassa, vaan lähes joka vuosi.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Facebooktwitterlinkedinmail