Lumilajien olympiavalmennuskeskus rakentuu Vuokattiin ja Rukalle

”Uudella yhteistyöllä takaamme parhaille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella parhaiden kanssa.”

Lumilajien olympiavalmennuskeskus rakentuu Vuokattiin ja Rukalle


Sotkamon Vuokattiin ja Kuusamon Rukalle rakennetaan olympiavalmennuskeskus lumilajeille. Sopijaosapuolina hankkeessa ovat Suomen Olympiakomitea, Vuokatin Urheiluopisto, Sotkamon kunta ja Kuusamon kaupunki sekä neljä lumilajien lajiliittoa.

Olympiavalmennuskeskuksen tavoitteena on suomalaisen huippu-urheilun kansainvälisen kilpailukyvyn pitkäjänteinen kehittäminen keskittämällä henkilö- ja talousresursseja tehokkaasti Vuokatin ja Rukan toimintaympäristöön.

– Tämä sopimus parantaa merkittävästi 2020-luvun lumilajien huippu-urheilijoiden valmentautumisolosuhteita. Uudella yhteistyöllä takaamme parhaille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella parhaiden kanssa, parhaassa valmennuksessa ja parhaissa olosuhteissa, sanoo olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki tiedotteessa.

Valmennuskeskuksen painopistelajit ovat alppihiihto, ampumahiihto, freestylehiihto, lumilautailu, maastohiihto ja yhdistetty. Alkuvaiheessa valmennuskeskuksessa toimii noin 20 maajoukkuevalmentajaa ja nuorten olympiavalmentajaa.

– Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun useat lajit ja toimijat lähtevät yhdessä rakentamaan valmennuskeskusta Huippu-urheiluyksikön koordinoimana.

Sopijapuolet ovat päättäneet laajoista resursseista Vuokattiin ja Rukalle. Resurssit pitävät sisällään muun muassa taloudellista panostusta, rakentamista, työntekijöitä ja olosuhteisiin liittyviä investointeja.

– Lajiliittojen yhteisellä toiminnalla saadaan resurssit tehokkaampaan käyttöön. Rinnakkaisia järjestelmiä ei kannata ylläpitää, muistuttaa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail