Louhimiehen Tuntematon suurin kotimainen katsojamenestys yli kolmeenkymmeneen vuoteen

Mollbergin Tuntematon jäänyt jo selvästi taakse.

Louhimiehen Tuntematon suurin kotimainen katsojamenestys yli kolmeenkymmeneen vuoteen


Aku Louhimiehen Tuntemattomasta sotilaasta on tullut katsotuin kotimainen elokuva elokuvateattereissa yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Lokakuun lopussa ensi-iltansa saanut elokuva on kerännyt teattereihin Suomessa yhteensä liki 715 000 katsojaa.

Kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva on vuonna 1955 ensi-iltaan tullut Edvin Laineen Tuntematon sotilas, joka keräsi Suomen elokuvasäätiön tilaston mukaan 2,8 miljoonaa katsojaa. Tilastointimenetelmä ei tuolloin ollut samanlainen kuin nykyisin, mutta alkuperäinen Tuntematon on silti omalla miljoonaluvullaan: listan kakkospaikkaa pitävän Kulkurin valssin kävi näet katsomassa arviolta 1,5 silmäparia.

Louhimiehen Tuntematon on jo nyt kerännyt selvästi suuremman yleisön kuin Väinö Linnan romaanin toinen filmatisointi. Rauni Mollbergin Tuntematon sotilas keräsi vuonna 1985 elokuvateattereissa noin 590 000 katsojan yleisön.

Louhimiehen elokuva noussee piakkoin katsotuimpien kotimaisten kärkikymmenikköön. Elokuvasäätiön listauksessa 10. sijaa pitää Teuvo Tulion Laulu tulipunaisesta kukasta vuodelta 1938, jonka katsojamääräksi on arvioitu 730 000. Kärkikymmenikön uusin elokuva on Ere Kokkosen ohjaama Uuno Turhapuro armeijan leivissä. Se on listalla seitsemäntenä noin 750 000 katsojalla.

Itsenäisyyspäivästä alkaen uusi Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa yli 130 valkokankaalla. Ruotsissa esitetään elokuvan lyhyemmäksi leikattua kansainvälistä versiota.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail