Linnanjuhlissa Katri Helenaa, mustaamakkaraa ja kotimaisia kukkia

Itsenäisyyspäivää vietetään Presidentinlinnassa 1 900 vieraan voimin – ja hieman pidempään kuin yleensä.

Linnanjuhlissa Katri Helenaa, mustaamakkaraa ja kotimaisia kukkia


Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan on kutsuttu tänä vuonna noin 1 900 vierasta. Kunniavieraita ovat tänäkin vuonna sotaveteraanit ja lotat.

Vastaanotto kestää tällä kertaa noin tunnin kauemmin kuin yleensä. Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio aloittaa kutsuvieraiden tervehtimisen kello 19, ja musiikki hiljenee kello 23.

Kättelyn jälkeen juhlavieraita viihdyttävät Valtiosalissa Ylioppilaskunnan Laulajat ja Philomela-kuoro. Kaartin Combon solisteina toimivat puolestaan Katri Helena, Diandra ja Pentti Hietanen, jotka esittävät illan aikana niin klassikkosävelmiä kuin uudempaakin tuotantoa. Presidentinlinnan kolmannen kerroksen salongissa Juha Hostikka ja Dallapé -orkesteri tulkitsevat yleisölleen ikivihreitä ja koko kansan tuntemia lauluja.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden hengessä tarjoilut sisältävät pientä suolaista ja makeaa kaikista maakunnista. Vieraat voivat tankata tanssienergiaa esimerkiksi mustaamakkaraa, siikakurniekkaa ja härkäpapu-vatruskoja nauttimalla.

Juhlavuoden kunniaksi linna koristellaan pelkästään kotimaassa kasvatetuilla kukilla. Kauppapuutarhaliiton kukkaviljelijät ovat lahjoittaneet koristeluihin käytettäväksi noin 3 500 sinistä ja valkoista kukkaa. Asetelmissa on muun muassa orvokkeja, ruiskukkia ja leikkoruusuja.

Haukio puku Vuoden nuoren suunnittelijan käsialaa

Haukion juhlapuku on syykuussa Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valitun Heidi Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

– Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan, Haukio kertoo presidentin kanslian tiedotteessa.

Karjalainen itse kertoo, että hänen tavoitteenaan oli löytää tuore näkemys juhlapukeutumiseen pukeutumisetikettiä ja perinteitä kunnioittaen.

– Halusin suunnitella ajassa kiinni olevan, arvokkaan ja elegantin puvun, joka poikkeaisi Jenni Haukion aiemmista puvuista. Sain tähän laajat vapaudet. Tärkeintä oli löytää mielenkiintoinen visuaalinen ilme.

Lähde: STT

Päivitetty 1.12.2017 klo 10.49

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail