Lainaa tutkijaa tunniksi

Kiinnostavatko tekoäly, alustat, lohkoketjut tai vaikka digitaalinen etiikka? Joukko eturivin digitietäjiä tarjoaa ilmaista Skype-keskustelua ja sparrausta Kysy tutkijalta -viikolla.

Lainaa tutkijaa tunniksi


Teollisuuden digitaalinen murros -konsortio järjestää Kysy tutkijalta -viikon 26.–30. marraskuuta, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus juttutuokioon asiantuntijoiden kanssa, kerrotaan Aalto-yliopiston tiedotteessa.

Tutkimustiedon mahdollisimman tehokas hyödyntäminen ja levittäminen on tärkeä osa yliopistojen kolmatta tehtävää: yhteiskunnallista vaikuttamista. Siksi Aalto-yliopiston vetämä Teollisuuden digitaalinen murros -konsortio haluaa tuoda tutkijoidensa asiantuntemuksen kansalaisten, median, yritysten ja yhteisöjen ulottuville aivan uudella tavalla: tunnin maksuttoman Skype-keskustelun muodossa.

Kysy tutkijalta -viikko toteutetaan nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla viidentoista tutkijan asiantuntemusta hyödynsivät muun muassa startupit, teollisuusyritykset, ministeriöt, pankit ja kunnat.

Keskustelut inspiroivat myös tutkijoita

Vuoden 2019 alusta liikenne- ja viestintäministeriön tietoliiketoimintayksikön johtajana aloittava Maria Rautavirta oli yksi ensimmäiseen Kysy tutkijalta -viikkoon osallistuneista.

”Innovaatioiden edistäminen edellyttää uudenlaisia toimintatapoja ja heittäytymistä. Keskustelu antoi lisätietoa asioista, joita digitalisaation kehityksessä on huomioitava ja varmisti, että olemme ministeriössä etsimässä vastauksia oikeisiin kysymyksiin”, kertoo Rautavirta tiedotteessa.

”Moni keskustelija sai arvokasta apua jo siitä, että sai yhteenvedon aiheena olleesta digitalisaation osa-alueesta. Se auttoi ongelmakentän ja ratkaisun hahmottamisessa. Myös tutkijalle keskustelut olivat erittäin inspiroivia: sain niistä sekä motivaatiota että uusia ideoita tulevaan tutkimukseeni!”, sanoo Aalto-yliopiston tutkijatohtori Kimmo Karhu, joka odottaa jo innoissaan tulevia keskusteluja.

Marraskuun Kysy tutkijalta -viikolla on mukana yhdeksän tutkijaa Aalto-yliopistosta ja VTT:ltä. Aiheiden joukossa ovat esimerkiksi tekoäly, teollinen internet, datan jakaminen, alustatalous ja teknologiasovellukset niin rakennetussa ympäristössä kuin hyvinvoinnissakin.

Keskustelut ovat luottamuksellisia, mutta jokainen ajan varaaja on vastuussa siitä, ettei paljasta yrityssalaisuuksia.

Mukana olevat tutkijat ja ohjeet ajan varaamiseen löytyvät täältä.

Lähde: Aalto-yliopiston tiedote

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail