Kuin silloin ennen – Selänne ja Kariya loistivat tutkaparina

Kariya ei ollut luistellut seitsemään vuoteen ennen legendojen ottelua.

Kuin silloin ennen – Selänne ja Kariya loistivat tutkaparina


Paul Kariya sai Teemu Selänteen ihastuksesta ymmälleen jääkiekon Hall of Fame -juhlallisuuksiin liittyvässä ottelussa Torontossa. Kariya laukoi komean maalin rannelaukauksella legendojen ottelussa.

Tilanne oli kuin toisinto kaksikon Anaheim-vuosilta. Maali Kariya, syöttö Selänne. Jari Kurrin nimeä kantanut joukkue meni 6–5-maalein johtoon Mark Messierin kunniaksi nimettyä joukkuetta vastaan.

– Hän näytti siltä kuin ei olisi koskaan jättänyt jääkiekkoa. Uskomatonta. Kaveri on seitsemän vuotta luistelematta. Epäreilua, Selänne ihmetteli NHL:n verkkosivuilla.

– No, uskomaton on varmaan ainoa sana Teemun sanastossa, Kariya naureskeli.

Selänteen sanoissa oli vinha perä. Kariya ei ollut luistellut seitsemään vuoteen ennen sunnuntaista ottelua.

Hän pelasi viimeisen NHL-ottelunsa St. Louisin paidassa 10. huhtikuuta 2010. Uran jälkeen hän toipui aivotärähdyksen aiheuttamista vaivoista: surffasi, lasketteli, lumilautaili ja teki kaikkea muuta, mutta ei luistellut.

Kariya eli kuitenkin jääkiekossa mukana ja kävi katsomassa yhden Selänteen viimeisistä otteluista Anaheimissa 2014.
Kesäkuun 26. päivä hän kuunteli surffauksen perään puhelimestaan Selänteen viestin, jossa tämä ilmoitti kaksikon pääsevän samaan aikaan lajin kuuluisuuksien galleriaan, Torontossa sijaitsevaan Hockey Hall of Fameen.

”Pitää pysyä pystyssä”

Sunnuntain peliin Kariya oli kerännyt varusteet sieltä täältä. Hän pelasi St. Louisin kypärässä, käytti erivärisiä hanskoja, ja luistintenkin kanssa henkilökunta joutui tekemään töitä saadakseen niistä pelikelpoiset.

– Ensimmäisessä vaihdossa ajattelin vain, että pitää pysyä pystyssä, Kariya virnisti.

– En kaatunut enkä tarvinnut sydämen tahdistusta vaihtopenkillä. Lähellä se oli pari kertaa, kun hengästyin.

Messierin joukkue voitti lopulta Kurrin miehistön 10–9, mutta mitä väliä.

– Oli unelma pelata taas Teemun kanssa ja tehdä maali. Mahtavaa, Kariya sanoi.

– Meillä on hieno yhteinen historia. Hänen kanssaan pelaaminen on niin helppoa. Olemme molemmat nopeita, pystymme laukomaan ja syöttämään, Selänne herkisteli.

Kaksikko nimetään tänään Hall of Fameen. Heidän lisäkseen kunnian saavat pelaajista Mark Recchi, Dave Andreychuk ja Danielle Goyette.

Lähde: STT, KAIJA YLINIEMI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail