Kala pisti evät taskuun – SEA LIFEn eläintenhoitaja säikähti

Akvaariokalojen joka-aamuinen tarkastuskierros päättyi Helsingin SEA LIFEssa pienimuotoiseen paniikkiin, kun eläintenhoitaja saapui pippuripallokalan akvaariolle.

Kala pisti evät taskuun – SEA LIFEn eläintenhoitaja säikähti


SEA LIFEn pippuripallokala näyttää hallitsevan varsin erikoisen taidon: se osaa laittaa ”kädet taskuun”, eli työntää kookkaat rintaevänsä kokonaisuudessaan niiden etupuolella sijaitsevista kidusaukoista sisään. Vastaavaa ilmiötä ei tunneta muilla kaloilla. Syytä tähän erikoiseen käytökseen ei tiedetä, mutta se saattaa liittyä ihon kutinaan tai evien puhdistamiseen.

”Havaitsin Pörrön oikean rintaevän kadonneen! Säikähdin pahanpäiväisesti, koska kaloilla tunnetaan nopeasti eteneviä sieni- ja bakteeri-infektioita, jotka voivat tuhota kokonaisen evän lyhyessä ajassa. Pörröön oli selvästi iskenyt tällainen vakava sairaus. Riensin hakemaan kameran ottaakseni vauriosta kuvan eläinlääkärille, mutta altaalle palattuani huomasin, että Pörrön molemmat rintaevät olivatkin tallessa. Kuvittelin nähneeni harhoja ja palasin päivän töiden pariin. Viimeistään seuraavana päivänä arvelin seonneeni, koska Pörrön evä oli jälleen kadonnut”, kertoo Emilia Friman.

Erikoisen ilmiön kuvaajalle luvassa pääsyliput

Koska kuvamateriaalia ei tapauksesta ole, SEA LIFE toivookin asiassa kävijöiden apua. Mikäli onnistut ikuistamaan Pörrön akvaariossaan evät taskussa, välitä siitä SEA LIFEen kuva 31.7.2018 mennessä. Voit lähettää kuvan osoitteeseen marketing@sealife.fi tai käyttää #pörrökala ja #sealifehelsinki Facebookissa ja Instagramissa. Onnistuneen kuvan ottaja palkitaan SEA LIFEn pääsylipuilla.

Veikeä ja vaarallinen pallokala

Pallokalat kuuluvat pitkälle kehittyneeseen jäykkäleukaisten kalojen heimoon, ja ne ovat läheistä sukua mm. siilikaloille. Ne kykenevät vaaran uhatessa imemään itseensä merivettä ja pullistumaan vaikeasti nieltäväksi, joskus piikikkääksi, palloksi. Lisäksi niiden kudoksissa on erittäin voimakasta Tetrodotoksiini-hermomyrkkyä. Japanissa pallokaloista valmistetaan Fugu-nimistä ruokalajia. Vuosittain lukuisia ihmisiä menehtyy väärin valmistetun Fugun aiheuttamaan myrkytykseen. Tänä päivänä pallokaloja tunnetaan yli 100 eri lajia. Lajia tavataan trooppisissa vesissä eri puolilla maailmaa.

Lähde: STT

Päivitetty 13.38: Lisätty deadline kuvien lähettämiselle. 

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail