Kaksi viidestä suomalaisesta mukana vapaaehtoistyössä

Nuoret vastaajat arvioivat käyttävänsä vapaaehtoistyöhön runsaasti aikaa.

Kaksi viidestä suomalaisesta mukana vapaaehtoistyössä


Kaksi viidestä suomalaisesta kertoo tekevänsä vapaaehtoistyötä, ilmenee kyselystä. Tuhannesta vastaajasta 40 prosenttia oli tehnyt vapaaehtoistyötä viimeisen neljän viikon aikana, kun kolme vuotta aiemmin vapaaehtoistyötä oli tehnyt 33 prosenttia. Työhön käytetty aika oli kuitenkin tuoreessa kyselyssä hieman pienempi.

Yksittäisistä toimialoista vapaaehtoistyötä oli tehty eniten lasten ja nuorten parissa. Ylivoimaisesti suurin syy olla osallistumatta vapaaehtoistyöhön oli ajan puute. Niistä kuudestasadasta vastaajasta, jotka eivät vapaaehtoistyötä tehneet, yli puolet oli halukkaita osallistumaan vapaaehtoistoimintaan pyydettäessä.

Kansalaisareena, Kirkkohallitus ja Opintokeskus Sivis teettivät kyselyn Taloustutkimuksella. Se toteutettiin henkilökohtaisina käyntihaastatteluina maaliskuussa. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail