Kaisa Sali mullisti elämänsä triathlonunelman takia

Kansainvälisessä harjoitusryhmässä treenannut Sali tähyää kärkikolmikkoon Havaijilla.

Kaisa Sali mullisti elämänsä triathlonunelman takia


Helsingin koti meni vuodenvaihteessa myyntiin, talvikausi kului harjoittelemassa Espanjassa ja perään yli neljä kuukautta Coloradossa. Triathlonisti Kaisa Sali päätti vuosi sitten laittaa paljon peliin saavuttaakseen unelmansa Havaijin Ironman-kilpailussa menestymisestä.

Vuosi sitten Sali oli tyttönimellään Lehtonen Havaiji-debyytissään viides, mutta kisa toi myös oivalluksen, että harjoitteluun täytyy tehdä muutoksia. Sali, 36, siirtyi pitkäaikaisen valmentajansa Paul Sjöholmin hoteista yhdysvaltalaisen Siri Lindleyn valmennukseen.

Triathlonin vuoden 2001 maailmanmestari Lindley on luotsannut useita lajin huippuja, muun muassa Havaijin kolmesti voittanutta Mirinda Carfraeta.

– Tämä vuosi on kasvattanut minua paljon. Isoin asia on valmentajan vaihdos, Sali kertoi STT:lle puhelimitse Ironman-kisan kotipaikalta Kailua-Konasta.

– En ole aiemmin treenannut kansainvälisessä ryhmässä, ja on ollut tosi makeaa treenata muiden urheilijoiden ja Sirin kanssa. Olen saanut lisää kovuutta.

Salin äänestä huokuu vahva itseluottamus. Jos kaikki onnistuu, Sali tähyää 15–20 minuutin aikaparannukseen viime vuoden 9.15.40:een verrattuna. Se kuulostaa valtavalta hyppäykseltä, mutta Sali löytää siihen perustelut.

– Eniten minuutteja lähtee ehdottomasti pyöräilystä. Pyöräilyasentoni on muutettu, ja pyöräilykuntonikin on parempi, Sali sanoi.

Kiva seikkailu tulossa

Sali uskoo, että hyvän suorituksen pitäisi viikonloppuna riittää palkintopallisijaan, jos kisan taso pysyy viime vuoden mukaisena. Silloin sveitsiläinen Daniela Ryf oli omilla lukemillaan voittaessaan naisten Pro-sarjan ajalla 8.46.46. Australialainen Carfrae hävisi hänelle lähes 25 minuuttia, ja Salin ero kärkeen oli vajaat puoli tuntia.

Kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva Ryf on taas suosikki, mutta Carfrae ei ole tänä vuonna mukana synnytettyään hiljattain tyttövauvan.

– Menee hyvin tai huonosti, niin kiva seikkailu on odotettavissa, Sali intoili.

Lähde: STT, KAIJA YLINIEMI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail