Itämeren silakka ja kilohaili saivat arvostetun ympäristösertifikaatin, WWF onnitteli

Valtaosa Suomen kaupallisesta kalastuksesta täyttää nyt kestävän kalastuksen kriteerit.

Itämeren silakka ja kilohaili saivat arvostetun ympäristösertifikaatin, WWF onnitteli


Itämeren silakan ja kilohailin ammattimainen trooli- ja rysäkalastus on saanut Suomen ensimmäisen kansainvälisen MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin. Noin 95 prosenttia Suomen merialueen saaliista täyttää kestävän kalastuksen kriteerit.

Silakan osuus Suomen merialueen kaupallisesta kokonaissaaliista on noin 90 prosenttia ja arvosta 70 prosenttia. Valtaosa silakkasaaliista ja lähes koko kilohailisaalis käytetään Suomessa rehuna.

”Silakka ja kilohaili ovat kaupallisesti tärkeimmät kalalajimme ja on hienoa, että Suomen ensimmäinen MSC-sertifiointiprosessi toteutettiin onnistuneesti”, sanoo Suomen Ammattikalastajaliiton (SAKL) toimitusjohtaja Kim Jordas.

WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska onnitteli SAKLia ja koko Suomen kalataloussektoria hienosta saavutuksesta.

”Kestävän kalastuksen MSC-sertifikaatti on oikeutettu tunnustus silakan- ja kilohailin vastuullisesta kalastuksesta Suomessa.”

Prosessi sertifioinnin saamiseksi kesti noin vuoden. Arvioinnissa tutkittiin Itämeren silakka- ja kilohailikantojen tilaa, kalastuksen ympäristövaikutuksia ja hallinnointia. Itämeren kalastustoiminta sai hyvät arvosanat kaikilla kolmella MSC:n kestävän kalastuksen osa-alueella. Kaikkien kalastuksen kohteena olevien kalakantojen todettiin olevan kestävällä tasolla.

MSC-sertifikaatin myöntää voittoa tavoittelematon Marine Stewardship Council -järjestö.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail