Iissä tehdään Euroopan parasta ilmastotyötä

Iiläinen projekti on voittanut Euroopan komission RegioStars 2017 –kilpailun ilmastonmuutos-kategorian, kerrotaan Iin Micropoliksen tiedotteessa.

Iissä tehdään Euroopan parasta ilmastotyötä


Palkitun InnoHiili – Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -projektin toteuttavat yhteistyössä Iin Micropolis Oy ja PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry. Palkinto jaettiin tiistaina illalla Brysselissä.

Iin Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi iloitsee Iin onnistumisesta.

– Eurooppalaiset kilpakumppanimme kutsuivat kisaa ”hankemaailman Oscareiksi”. Haluamme käyttää voiton ansiosta saamamme näkyvyyden ilmastotyön edistämiseen ja suomalaisen osaamisen esille tuomiseen.

– Ratkomme Iissä globaalia ongelmaa tavalla, joka voidaan monistaa mihin tahansa pieneen kuntaan. Edustamme kokomme puolesta valtaosaa Euroopan kunnista. Pärjäsimme kilpailussa luultavasti osittain myös siksi, pohtii PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n toiminnanjohtaja Johannes Helama tiedotteessa.

Iin kunnan ilmastotavoite on jopa 30 vuotta EU:n tavoitetta ripeämpi

Projektipäällikkö Kristiina Nurmenniemen mukaan kehittämistyössä on hyödynnetty luovien alojen osaamista ja palvelumuotoilun menetelmiä ihmisten kokemusten, arjen ja käyttäjätiedon keräämisessä. Kuntalaiset ovat kehittäneet mm. sähköisiä asiointipalveluita, joukkoliikennettä, kuntakeskuksen kaavoitusta sekä yritysten Paikallista -ympäristölupauksen käyttöönottoa erilaisten kokeilujen, kilpailujen ja työpajojen avulla.

Helaman mukaan Iissa on onnistuttu edistämään toimintakulttuurin muutosta; Iiläiset ovat innostuneet uusista toimintamalleista ja pilotteja tullaan jatkamaan edelleen.

RegioStars-kilpailu palkitsee inspiroivaa aluekehittämistä

EU:n RegioStars-kilpailussa nostetaan esiin innovatiivisia aluekehittämisen hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. Iin hanke valittiin voittajaksi kilpailun EU:n energiaunioni-hankkeen tavoitteita edistävänä ja ilmastonmuutosta hillitsevänä toimintana. Hankkeessa poikkeuksellista on luovien alojen ja elinkeinoelämän yhteistyö.

Lähde: Iin Micropolis Oy:n tiedote

Minna Järvinen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail