Finnairin viime vuoden matkustajamäärä nousi lähes 12 miljoonaan

Kasvua toissa vuodesta melkein 10 prosenttia.

Finnairin viime vuoden matkustajamäärä nousi lähes 12 miljoonaan


Finnair kuljetti viime vuonna 11,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 9,6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

Finnair kuljetti Euroopan reittiliikenteessään noin 7,4 miljoonaa matkustajaa, Aasian reittiliikenteessään 2,1 miljoonaa matkustajaa ja kotimaan reittiliikenteessään niin ikään 2,1 miljoonaa matkustajaa. Pohjois-Amerikan reittiliikenteessä matkustajia oli 0,3 miljoonaa.
Vahvimmin kasvoi Aasian reittiliikenne, jonka matkustajamäärä lisääntyi yli 18 prosenttia. Euroopan reittiliikenteessä matkustajamäärä kasvoi 10 prosenttia.

Finnairin henkilökilometrien tarjonta lisääntyi viime vuonna 8,9 prosenttia ja niiden myynti kasvoi 13,6 prosenttia. Finnairin matkustajakäyttöaste nousi 83,3 prosenttiin, mikä oli 3,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2016.

Finnair myi viime vuonna kaikkiaan lähes 31 miljardia henkilökilometriä, mistä hieman yli puolet myytiin Aasian reittiliikenteessä. Finnairin Aasian liikenteen henkilökilometrien tarjonta kasvoi viime vuonna 11,7 prosenttia ja myynti 18,3 prosenttia. Aasian liikenteen matkustajakäyttöaste oli 86,7 prosenttia, mikä oli 4,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail