Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Otaniemeen

Kiihdyttämö keskittyy avaruusteollisuuden startupeihin.

Euroopan avaruusjärjestö avaa yrityskiihdyttämön Otaniemeen


Euroopan avaruusjärjestö ESA avaa yrityskiihdyttämön Espoon Otaniemeen. ESA, Aalto-yliopisto ja työ- ja elinkeinoministeriö allekirjoittivat torstaina sopimuksen avaruusteollisuuden startupeihin keskittyvän kiihdyttämön avaamisesta.

– Avaruusteollisuus on maailmalla nopeasti kehittyvä teollisuudenala ja myös Suomessa on tapahtunut alalla paljon viime vuosina, sanoi Suomessa vierailulla oleva ESA:n pääjohtaja, professori Jan Wörner tiedotteessa.

– Tavoitteenamme on tukea 50:tä avaruusalan teknologioihin pohjautuvaa suomalaista startupia seuraavien viiden vuoden aikana.

ESA:n kiihdyttämö sijoittuu Aalto-yliopiston uuteen kasvuyrityskeskukseen A Gridiin, joka avautuu vuodenvaihteessa Otaniemen kampuksella. Euroopan suurimpiin lukeutuvaan kasvuyrityskeskukseen muuttaa tiedotteen mukaan kymmeniä startupeja, muita yrityksiä ja kumppaneita sekä muun muassa Aalto-yliopiston oma kiihdyttämö.

Lähde: STT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail