Analytiikka ja tekoäly ovat tämän vuoden trendit Slushissa

Järjestäjät odottavat osallistujien määrän nousevan 20 000:een.

Analytiikka ja tekoäly ovat tämän vuoden trendit Slushissa


Analytiikka ja tekoäly ovat tämän vuoden trendejä Slush-tapahtumassa, joka järjestetään torstaina ja perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

– Tänä vuonna on merkille pantavaa, että ilmoittautuneiden 2 600 kasvuyrityksen joukossa isoin toimiala on analytiikka. Aika pian sen perässä, yli 400 firmaa, on ottanut tekoälyn omaksi toimialakseen, kertoo Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula.

Tekoäly ei ole hänen mukaansa ollut aikaisemmin esillä näin vahvasti. Tänä vuonna tekoäly on puhuttanut paljon, ja alan yritysten määrä on selkeässä nosteessa Slushin osallistujissa.

Vikkula kertoo, että kolmas trendi on kryptovaluutta ja lohkoketjutekniikka. Kryptovaluutta on digitaalinen virtuaalivaluutta, joista tunnetuin on bitcoin. Lohkoketju on puolestaan tekniikka, jolla toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti.

Eniten Slushiin osallistuvia kasvuyrityksiä tulee Vikkulan mukaan Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista. Suomalaisten startupien osuus on noin 35 prosenttia.

Kasvuyrityksiä tulee tutkailemaan noin 1 500 sijoittajaa sekä 600 journalistia yli 130 maasta. Kaikkiaan Slushiin odotetaan 20 000:ta osallistujaa. Lisäksi noin miljoonan ihmisen odotetaan seuraavan tapahtumaa striimauksena internetin välityksellä.

Ensimmäiseen Slushiin osallistui noin 300 ihmistä. Sen jälkeen osallistujamäärä on kasvanut pitkin loikin.

Pitkä liuta arvovaltaisia puhujia

Teknologia-alan maailmanlaajuiseksi suurtapahtumaksi kasvanut Slush houkuttelee myös pitkän liudan arvovaltaisia puhujia.

Heitä ovat muun muassa Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore, peliyhtiö Supercellin omistajan, kiinalaisen Tencentin hallituksen puheenjohtaja Martin Lau, Nasdaq-teknologiapörssin toimitusjohtaja Adena Friedman ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Lisäksi Suomessa vierailulla oleva Britannian prinssi William käy tutustumassa Slushiin.

Lähde: STT, ANTTI AUTIO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail