Toimialan TOP 3: Helmikuu

Talous- ja palkkahallinnon helmikuun ajankohtaiset uutiset Opinahjon keräämänä koosteena.

Toimialan TOP 3: Helmikuu


1. Kilalta uusi yleisohje ALV:n kirjaamisesta

Kirjanpitolautakunta on julkaissut uuden yleisohjeen arvonlisäveron kirjaamisesta. Uusi yleisohje sisältää esimerkit muun muassa maksuperusteisesta ajallisesta kohdentamisesta, sekä myyntien ja ostojen kirjaamisesta. Opi lisää Opinahjon koulutuksesta.

2. Maahantuonnin ALV-käsittelyssä muutos

1.1.2018 EU:n ulkopuolelta tulevan tavaran arvonlisäverokäsittely siirtyi tullilta Verohallinnolle.

Näkyvin muutos on se, ettei tullausarvoilmoituksessa enää lue ALV:n määrää, vaan ainoastaan tullausarvo. Muutos ei koske yksityishenkilöitä. Katso lyhyt video aiheesta.

3. Tulorekisteri

Laki tulotietorekisteristä on saanut presidentin vahvistuksen, ja se on näin ollen lainvoimainen. Kansallinen tulotietorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019, mutta jo tämän vuoden maaliskuusta järjestelmätoimittajat pääsevät testaamaan rajapintoja. Lisää aiheesta mm. Maria Björklundin vieraskynässä.

Hoida yrityksesi taloutta reaaliajassa

Opinahjo tekee yhteistyötä Accountor-konserniin kuuluvan Finagon kanssa. Finagon Procountor- ja Tikon-ohjelmistot tarjoavat kattavia sähköisen taloushallinnon ratkaisuja yritys- ja tilitoimistoasiakkaille. Lue lisää osoitteessa www.finago.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail