Omaksutko alaistesi tunnetilat?

Tunneperäinen empatia on johtajalle jopa vaarallista, Arto Hiltunen sanoo Finagon webinaaritallenteella.

Omaksutko alaistesi tunnetilat?


Pitkän johtajauran tehnyt ja johtamisen taidoista kirjoja kirjoittanut Arto Hiltunen tarkastelee Finagon webinaaritallenteella hyvän johtamisen osatekijöitä. Viitekehyksenä on viisi E:tä: ennustettavuus, elastisuus, energisyys ja eettisyys sekä kaiken keskiössä empatia.

”Kaikki hyvän johtajan ominaisuudet edellyttävät empatiakykyä”, Hiltunen korostaa.

Psykologiassa empatia voidaan jakaa affektiiviseen eli tunneperäiseen sekä kognitiiviseen eli tiedostettavaan empatiaan. Hiltusen mukaan empatia ymmärretään useimmiten tunneperäisesti toisten ihmisten tunteiden jakamisena ja myötäelämisenä. Yhdessä itkemisenä ja nauramisena.

”Affektiivinen empatia on johtajalle jopa vaarallista, jos se on liian voimakasta. Jos johtaja menee alaisen tunnemaailmaan kovin voimakkaasti mukaan omilla tunteillaan, voi tulla tehtyä huonoja päätöksiä”, Hiltunen varoittaa.

Kognitiivinen empatia on Hiltusen mielestä johtajalle välttämätöntä. Sen avulla voi ymmärtää ihmisen ajatuksia, tunteita, arvoja, asenteita ja motivaatiotekijöitä sekä löytää oikeita työkaluja ja menettelytapoja.

”Johtajan pitäisi kyetä näkemään, mitä todelliset vaikutteet taustalla ovat”, Hiltunen toteaa.

Katso Arto Hiltusen näkökulma johtamisen muihin E-kirjaimiin Finagon webinaaritallenteesta.

Lähde: Finago

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail