Niklas Sonkin Accountor-konsernin toimitusjohtajaksi

Accountor Groupin toimitusjohtajana tähän asti toimineen Asko Schreyn keinutuoli jää konttorille ainakin toistaiseksi.

Niklas Sonkin Accountor-konsernin toimitusjohtajaksi


Accountorin COO:na ja varatoimitusjohtajana vuoden 2017 alusta lähtien toiminut Niklas Sonkin on nimitetty 2.5.2018 alkaen konsernin toimitusjohtajaksi, Accountor kertoo. Toimitusjohtajana tähän saakka toiminut yhtiön perustaja Asko Schrey jatkaa aktiivisena jäsenenä Accountor Groupin hallituksessa.

Accountorin hallituksen puheenjohtaja Jussi Wuoristo osoittaa Asko Schreylle kiitokset suurenmoisesta työstä, jonka Schrey on vuosikymmenien kuluessa tehnyt kasvattaakseen Accountorista nykyisen kaltaisen, suuren, kansainvälisen ja monipuolisen yhtiön.

”Olemme ylpeitä siitä, että saamme jatkaa Askon elämäntyötä ja viedä Accountoria eteenpäin hänen viitoittamallaan tiellä. Jatkamme Accountorin kehittämistä, kasvattamista ja kansainvälistämistä erinomaisen hyvistä lähtökohdista. Toivotamme Niklas Sonkinille ja koko hänen tiimilleen onnea ja menestystä uudessa tehtävässä”, Wuoristo sanoo Accountorin tiedotteessa.

”Haastamatta haaskataan mahdollisuuksia”

Asko Schrey on paitsi pitkäaikainen Helsingin Pörssin johtaja, myös hyvin tunnettu yritysjohtajana sekä taloushallintoalan uudistajana ja edelläkävijänä. Vietettyään 12 vuotta arvopaperimarkkinoilla Schrey suunnitteli vastaavaa jaksoa talous- ja HR-palveluiden maailmassa.

”Aikaa kuitenkin vierähti lähes 20 vuotta, eikä se ole vieläkään lopussa – olenhan Accountorin hallituksen jäsen ja toiseksi suurin osakas. Minulle on myös luvattu, että ainakin toistaiseksi keinutuolini on konttorilla”, Schrey kertoo Accountorin tiedotteessa.

Schrey muistelee Accountorin ihmisten kanssa viettämiään vuosia, joihin on mahtunut menestystä mutta myös valtavia paineita. Schreyn mukaan ne ovat kasvattaneet accountorilaiset puhaltamaan yhteen hiileen ja luomaan yhä parempia asiakaskokemuksia.

”Kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka uskaltavat vaatia meiltä jämäkkää palvelua ja antaa siitä avointa, nopeata ja säälimätöntäkin palautetta. Haluan kiittää myös viittä pääomasijoittajaa, joiden kanssa minulla on ollut mahdollisuus työskennellä Accountorin kehittämisen parissa: IT-Venman, Capman, 3i, Sponsor ja nyt viimeisimpänä Vitruvian”, Schrey kiittelee.

Schrey muistaa kiittää myös hallituksen jäseniä, jotka ovat auttaneet, vaatineet oikeita asioita ja vaikuttaneet Accountorin kasvutarinaan ratkaisevalla tavalla. ”Haastamatta haaskataan mahdollisuuksia”, Schrey korostaa.

Jalanjäljistä uusiin jälkiin

Vitruvianin kanssa alkoi kaksi vuotta sitten Accountorin liiketoimintarakenteen ja johtamisjärjestelmän kehittäminen, jossa oleellisen osan muodostavat neljä liiketoimintaklusteria, kansainvälisen menestyksen edellyttämät keskitetyt toiminnot sekä operatiivisen johtajuuden siirtäminen yrittäjältä ammattilaiselle.

”Tätä prosessia läheltä seuranneena voin onnellisena ja luottavaisin mielin siirtää komennon Niklas Sonkinille”, Schrey sanoo.

”Otan Accountor-konsernin toimitusjohtajan tehtävän nöyränä vastaan yhdessä koko Accountorin osaavan henkilöstön ja arvokkaan asiakaskuntamme kanssa. Asko Schreyn jalanjäljissä on ollut etuoikeus saada kulkea liki puolitoista vuotta, mutta nyt on aika luoda uusia jälkiä oman tiimin kanssa”, Niklas Sonkin sanoo.

Lähde: Accountor

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail