Maaret Kallio Finagon Pilvi-lehdessä: Raha vaikuttaa onnellisuuteen varsin maltillisesti

Psykoterapeutti Maaret Kallion mukaan raha on väline, ei itseisarvo.

Maaret Kallio Finagon Pilvi-lehdessä: Raha vaikuttaa onnellisuuteen varsin maltillisesti


Keskivertosuomalaisella menee taloudellisesti melko hyvin. Hyvinvointiyhteiskunta on osa meitä, vaikka vauraus ei olekaan tasaisesti jakautunut. Yksi ansa suomalaisessa hyvinvoinnissa Psykoterapeutti Maaret Kallion mukaan piilee: olemme liiankin tottuneita mukavuuteen.

Hyvään on helppo tottua, ja samalla saattavat unohtua ne syvemmät asiat, joilla oikeasti on merkitystä. Ne, joiden avulla voimme aidosti saavuttaa onnellisuuden. Näille asioille Kallio haluaa myös omilla kirjoituksillaan luoda sen ansaitsemaa tilaa.

”Jo tutkimuksetkin sen osoittavat, että raha vaikuttaa onnellisuuteen varsin maltillisesti, eivätkä suuremmat tulot takaa suurempaa onnea”, Kallio sanoo Finagon Pilvi-lehden haastattelussa.

Yksityisyrittäjänä Kallio on itse rahan kanssa tekemisissä paljonkin, yrittäjä kun hinnoittelee itse oman työnsä. Työn tekemistä Kallio arvostaa jo oman tilanteensa vuoksi korkealle, vaikka välillä työn hinnan määrittäminen on vaikeaa.

”Oikeastaan en ole lainkaan kiinnostunut rahasta eikä se johda toimintaani”, Kallio pohtii. ”Totta kai rahaa tarvitaan ja työllä täytyy olla hinta, mutta ennemmin raha edustaa minulle muuta kuin itse rahaa – sitä, mitä sillä saa, mihin se vaikuttaa.”

”Aika on yrittäjälle rahaa, ja ajankäyttöäni harkitsen hyvin tarkkaan. Valitettavasti välillä joudun sanomaan ei pyynnöille, jotka tuntuvat tärkeiltä ja kiinnostavilta. Aika ei riitä kaikkeen, valintoja on pakko tehdä”, Kallio jatkaa.

Yrittäjänä Kallio kertoo arvostavansa erittäin korkealle osaamista ja sitä, että tehdystä työstä saa riittävän korvauksen.

Oman taloudenpitonsa yrittäjänä Maaret Kallio luottaa osaaviin, oman kirjanpitäjänsä käsiin. Hänen tapansa suhtautua rahaan välttelevästi nostaa talouden ammattilaisen arvoonsa. ”Arvostan selkeäsanaista, ”suomea puhuvaa” kirjanpitäjääni todella paljon”, Kallio kiittelee.

Lue koko juttu Finagon Pilvi-lehdestä, jonka saat ladattua sähköisenä.

Finago on osa Accountor-konsernia.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail