ite wiki: Vainusta vipuvoimaa myyntiin

Accountor Enterprise on integroinut myyntiliidien “haisteluun” kehitetyn Vainun työkalun Microsoft Dynamics 365 Salesiin, kerrotaan ite wikin blogissa.

ite wiki: Vainusta vipuvoimaa myyntiin


Integraation avulla Accountor pyrkii saamaan tiedon ja liidit valumaan automaattisesti asiakkuudenhallinnan järjestelmään. Rauhalan mukaan asiakkaat rakastavat ajatusmallia, jossa CRM:n ympärille rakennetaan älykkäitä kyvykkyyksiä.

”Vainu on hyvässä nosteessa innovatiivisella tuotteellaan ja konseptillaan. Palvelu tavallaan myy itse itsensä, sillä monet sen tarjoamista asioista saisi muuten tehdä manuaalisesti täysipäiväisenä työnä. Meidän puolella Dynamics-toteutus lähti liikkeelle asiakastarpeesta ja koska käytämme Vainua itsekin, päätimme lähteä tuotteistamaan integraatiota Dynamics 356:teen”, Jani Rauhala Accountor Enterprisesta kertoo ite wikin blogissa.

”Vainulla parannetun Dynamicsin käyttö on palkitsevaa ja nostaa käyttöastetta. Paras tapa tuoda uusi kyvykkyys käyttöön on sen integraatio jo käytössä olevaan työkaluun. Asiakkaat ymmärtävät toteutuksen analogian helposti”, Rauhala jatkaa.

Samalla kun myyntiprosessi digitalisoituu, myyntivaiheen arkkitehtuurityö on nostanut päätään. Hyvänä esimerkkinä voidaan ajatella verkkosivustojen vierailijoiden saamista lomakkeiden kautta CRM:ään liideiksi.

Rikasta tilannekuvaa

Myyntiprosessissa on usein lukuisia vaiheita, jotka muodostavat CRM:ässä erilaisia käyttötilanteita. Näissä tilanteissa ratkaisevaa on se, onko tarpeellinen data saatavilla.

”Myyjä haluaa saada mahdollisimman kattavan kuvan asiakkuuden tilasta lähtien taloustilanteesta, viimeaikaisista yhteydenotoista ja myyntimahdollisuuksista. Vainu tuo tähän mukaan ajankohtaisia uutisisia ja tapahtumia rikastaen tilannekuvaa”, Rauhala kertoo.

”Olemme yhdistäneet Vainussa yritys- ja tietorekisterit julkiseen dataan, jolloin käyttäjämme voivat seurata mitä heidän asiakasyrityksissään tapahtuu. Datan avulla joukosta pystyy filtteröimään ne, jotka ovat juuri nyt parhaita prospekteja. Tällä hetkellä Vainu kehittyy koneoppimisen avulla, jolloin pyrimme muun muassa päättelemään avoimesta datasta yritysten konsernirakenteita”, kertoo Jasse Kivinen Vainulta.

Vainu nuuskii sopivat yritykset

Kivisen mukaan Vainulla voi esimerkiksi tunnistaa yritykset, joissa talousjohtaja on vaihtunut, jolloin aika voisi olla sopiva uuden taloushallinnon työkalun esittelylle. Samaan tapaan työkalulla voidaan tunnistaa vaikkapa teollisuusyritysten tarpeita tai ohjelmistoyritysten käyttämiä teknologioita.

Kun sopiva osuma löytyy, voi tapahtuma välittyä automaattisesti liidiksi myyjälle luodun workflown avulla. Tehtävä voidaan haluttaessa ohjata esimerkiksi tietyn alueen myyntivastaavalle matkapuhelimeen ennalta määritettyjen ehtojen täyttyessä.

”Kaiken tämän tiedon löytäisi hirveällä työllä ja hakuammunnalla, mutta Vainu korvaa käsin tehtävän työn tarjoten merkittävän aikahyödyn, Rauhala sanoo ja jatkaa: ”Nykyään ihmisillä on kyky sulkea silmät ja korvat spämmiltä. Mutta kun oikea aikaikkuna on auki, asiakas yllättyy positiivisesti, että “onpa hyvä kun olitte yhteydessä”. Silloin säästetään kaikkien aikaa.”

Lähde: ite wiki, Johannes Puro

Accountor ja Vainu järjestävät 7.6. klo 9.00-9.30 Lisää myyntiä Vainun avulla -webinaarin. Ilmoittaudu mukaan!

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jätä yhteydenottopyyntö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail