EK: Kasvun odotetaan jatkuvan, mutta nousuodotukset tasaantuneet

Suhdannenäkymät ovat hieman alkuvuotta varovaisemmat, mutta kasvun ennakoidaan yhä jatkuvan, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n suhdannebarometri.

EK: Kasvun odotetaan jatkuvan, mutta nousuodotukset tasaantuneet


Tilanne on normaalia parempi kaikilla päätoimialoilla. Etenkin teollisuuden näkymät ovat tavanomaista suotuisampia. Tilauskanta pysyi teollisuudessa selvästi tavanomaista parempana, ja myös rakentamisessa tilauksia tehtiin yli normaalin.

Yritysten tuotanto- ja myyntimäärät ovat lisääntyneet viime kuukausina. Ripeintä kasvu on ollut palveluissa ja teollisuudessa.

Laskua hieman keväästä

Vaikka lähikuukausien suhdannekehitystä koskevat koko elinkeinoelämän odotukset ovat edelleen varovaisen myönteiset, näkymät ovat hieman tasaantuneet alkukesän aikana. Yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava luku laski teollisuudessa tasolle +13, kun lukema oli huhtikuussa +18.

Työvoiman saatavuudessa on yhä yleisesti ongelmia. Maailmantalouden kasvunäkymiä varjostaa laajemmin kauppaerimielisyyksien kärjistymisen uhka.
EK:n suhdannebarometri julkaistaan neljä kertaa vuodessa. EK tiedusteli heinäkuussa yrityksiltä arvioita loppuvuoden kehityksestä. Tiedusteluun vastasi 1 169 yritystä.

Lähde: STT

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail