Viiden tähden yhteistyö

Kun avaa sydämensä ja silmänsä avoimiksi, saattaa löytää huikeita yhteistyömahdollisuuksia. Tärkeää onkin laajentaa ajatuksia ja näkökenttää.

Viiden tähden yhteistyö


Yhteistyössä on voimaa. Yrittäjille ja liiketoiminnassa toimiville verkostoituminen ja yhteistyö ovat arkipäivää ja itsestäänselvyys. Hyvän yhteistyön avulla voi saada oman bisneksen uuteen kasvuun. Yhteistyö on parhaimmillaan eteenpäin vievää, innostavaa ja palkitsevaa.

Erityisesti tässä hetkessä yritysmaailma tarvitsee uudenlaista ja rohkeaa yhteistyötä. Tarvitaan yhteistyön ehdottajia ja ideoijia. Yhteistyöhön on helppo tarttua, kun koukku on valmiina. Bisnesmaailmassa yhteistyölle olisi hyvä asettaa tavoitteet ja pysähtyä yhdessä miettimään eri mahdollisuuksia.

Juuri nyt tarvitaan uudenlaisia yhteistyön toteutuksia ja toimintatapoja. Tarvitaan lujaa tahtoa yhdessä tekemiseen ja onnistumiseen. Erityisesti onnistumiseen yhdessä. Tarvitaan vahvaa sisua ja tahtoa tehdä asioita yhdessä nyt, vaikka tulokset saattavat näkyä vasta myöhemmin. Yhteistyön ovia aukoessa tarvitset erityisesti luottamusta itseesi ja muihin.

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitkä ovat hyvän yhteistyön elementit? Kun seuraavan kerran lähestyt yhteistyötahoa, mieti jo valmiiksi seuraavia asioita omalta kohdaltasi.

Hyvän yhteistyön 5 tähteä:

Tähti 1. Rohkeus

Yhteistyö alkaa aina lähestymisestä tai ehdotuksesta. Tarvitaan oivalluksia, ideoita, näkemyksiä ja ajatuksia. Hetkellinen oivallus tai idea uudesta yhteistyön mahdollisuudesta voi valitettavan usein jäädä toteuttamatta jos ei ole riittävää rohkeutta lähestyä yhteistyötahoja.

Maailma on täynnä mahdollisuuksia ja yritysmaailma janoaa yhteistyötä ja verkostoitumista. Seuraavan kerran kun jäät miettimään, kannattaako tai uskallatko lähestyä jotain uutta yhteistyötä, niin kerää rohkeutta ja itseluottamusta itseesi.

Sinulla ei ole mitään menetettävää… tai oikestaan on! Voit menettää upean yhteistyömahdollisuuden, jos jätät kysymättä tai lähestymättä.

Tarvitaan myös rohkeutta ajatella toisin. Helposti tehdään yhteistyötä tuttujen ja turvallisten tahojen kanssa. Mitä jos laajennat näkökulmaa ja omia ajatuksia. Käytä aikaa siihen, että mietit, ketkä kaikki voisivat olla yhteistyötahoja kanssasi. Avoin ja menestynyt yrittäjä janoaa rohkeasti yhteistyötä ja saa siitä voimaa ja intoa.

Tähti 2. Arvostus

Selvitä valmiiksi mahdollisen tulevan yhteistyökumppanin liiketoimintaa ja arvoja. Jos kyse on henkilöstä, niin perehdy henkilön osaamiseen ja vahvuuksiin.

Arvosta yhteistyötahoa aidosti ja ole kiinnostunut yrityksestä tai henkilöstä. Avoin kuuntelu ja keskustelu mahdollistavat parhaan mahdollisen yhteistyön pohjan. Mieti jo valmiiksi, miten voisitte tehdä yhteistyötä.

Arvostus on sitä, että mietit miten yhteistyö hyödyttäisi kumppania, ketä lähestyt. Asetu hänen asemaansa ja mieti yhteistyön hyöty erityisesti kumppanin kannalta. Arvosta yhteistyökumppanin aikaa ja osaamista tapaamisessa sekä viestinnässä.

Mieti yhteistyöehdotus tai ideasi valmiiksi. Konkreettiseen yhteistyöehdotukseen on toisen osapuolen helppo tarttua tai tehdä päätös. Arvosta yhteistyötä, jonka olet saanut ja pidä siitä hyvää huolta.

Tähti 3. Luottamus

Ole luottamuksen arvoinen yhteistyössä. Kun saat luotua luottamuksen, niin yhteistyö on parhaimmillaan eteenpäin vievä voima. Liikemaailmassa tehdään paljon yhteistyötä eri verkostojen kanssa. Luottamuksen saavuttaminen voi viedä aikaa ja toisaalta sen voi menettää hetkessä.

Luottamus on kaiken yhteistyön ja ihmisten välisen toiminnan perusta. Vahva luottamus mahdollistaa menestyneen yhteistyön ja sen avulla voidaan luoda ihan uusia ulottuvuuksia.

Tähti 4. Vastuullisuus

Toimi vastuullisesti yhteistyössä. Kanna vastuu omasta osaamisesta ja yhteistyöstä.

Pidä sovituista asioista kiinni. Vastuullista toimintaa on myös myöntää omat virheet tai epäonnistumiset.
Yhteistyössä näistä asioista voidaan puhua avoimesti ja miettiä yhdessä ratkaisuja.

Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että arvostat yhteistyökumppanin arvoja ja arvomaailmaa. Hyvässä yhteistyössä molemmat toimivat vastuullisesti ja toisiaan kunnioittaen.

Tähti 5. Sitoutuminen

Yhteistyölle on hyvä sopia tavoitteet, ja tavoitteisiin sitoutuminen mahdollistaa onnistumisen.

Yhteistyön alussa on hyvä miettiä, millainen mahdollisuus ja halu on sitoutua yhteistyöhön. Yhdessä on hyvä sopia sitoutumisen aste, jolla yhteistyötä lähdetään rakentamaan.

Yhteistyössä voi olla tilanteita, joissa toinen sitoutuu enemmän ja toinen vähemmän. Kun asiasta keskustellaan avoimesti, vältytään ristiriitatilanteilta. Tilanteet voivat myös muuttua, jolloin yhteistyöhön sitoutumisesta on hyvä käydä avointa keskustelua.

Viiden tähden yhteistyön mallia on hyvä pysähtyä miettimään, kun mietit tulevan vuoden yhteistyötä.
Toteutatko periaatteita itse ja voisitko vaatia sitoutumista yhteistyökumppaneilta?

Menestystä ja antoisaa yhteistyötä vuodelle 2016!

Mari Ravattisen kaikki blogikirjoitukset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Mari Ravattinen

Mari Ravattinen on työfysioterapeutti ja hyvinvointivalmentaja. Osaamisena on yksilön ja työyhteisön hyvinvointivalmennus. Tavoitteena on tuottaa parempaa työelämää, läsnäoloa ja luovuutta.
Mielen Melodiat -verkkosivut