”Sano että sä kaipaat”

Timo Järvinen bloggaa: Jari Sillanpään seuraajat sulkivat silmänsä Iskelmäkesässä.

”Sano että sä kaipaat”


En ole ennen tätä kesää ollut koskaan Jarin Sillanpään keikalla. Olen arvostanut miestä laulajana ja esiintyjänä, mutta livenä en ole taiteilijaa nähnyt – osittain siksi, etten ole ylipäätään kuulunut iskelmämusiikin suurkuluttajiin.

Iskelmäkesä-kaupunkifestivaalin mainio esiintyjäkaarti sai allekirjoittaneen liikkeelle. Lauri Tähkä, Jari Sillanpää ja Anna Eriksson tarjoilivat samana iltana oivallisen yhdistelmän hienoja kappaleita ja emotionaalisesti vahvaa tulkintaa.

Jari Sillanpään näin siis ensimmäistä kertaa, joten saatoin tarkastella tilannetta ulkopuolelta. Esitys oli vauhdikas, viihdyttävä ja tunteita herättävä. Koko bändi oli täynnä huippuluokan ammattilaisia. En nyt kuitenkaan arvioi esitystä vaan Sillanpään yleisöä – en arvostellen vaan ainoastaan ihmetellen.

On tyypillistä, että yleisö laulaa ja yleisöä laulatetaan konserteissa. En kuitenkaan muista koskaan todistaneeni tilannetta, jossa yleisö laulaa kappaleen A-osat artistin puolesta ja artisti itse osallistuu vain kertosäkeistöihin. Kun Sillanpää ojensi mikrofonia yleisöä kohden, ihmiset lauloivat kuin hartaana seurakuntana: ”Sano että sä kaipaat, luokse mun takaisin. Sano että sä tahdot, olla kuin ennenkin.”

Oli päivänselvää, että Sillanpäätä ympäröineestä kohusta huolimatta miehen uskolliset seuraajat halusivat olla kuin ennenkin. Suljetut silmät, järkähtämättömät sanat ja uskolliset sydämet sulkivat Jarin syliinsä, kaukomaan satulinnaan, jonne huumekohut, poliisitutkinnat ja tuomiot eivät yltäneet.

En halua ottaa kantaa siihen, miten Sillanpäähän pitäisi suhtautua. Jos joku haluaa tehdä pesäeron mieheen siksi, että hän on käyttänyt metamfetamiinia ja näyttää faneilleen huonoa esimerkkiä, ymmärrän ratkaisun. Jos joku tahtoo seurata Sillanpäätä tarvittaessa läpi helvetin, kunnioitan valintaa.

Koska en ole itse koskaan Siltsua seurannut, en voi häntä oikeastaan hylätä. Voin ainoastaan ihmetellä ihmismielen lujaa lojaaliutta, jossa on jotain uljasta ja murtumatonta – ehkä myös sokeaa jääräpäisyyttä. Toisalta on syytä muistaa, että me kaikki teemme virheitä, pieniä ja suuria. Jokainen meistä tarvitsee armoa ja rakkautta.

”Sinulle mä antaisin sydämen, jos sä otat sen.”

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lue lisää tältä bloggaajalta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Timo Järvinen

Timo Järvinen on Parempi Bisnes -verkkolehden päätoimittaja, yrittäjä ja kirjailija.