Rohkeus muuttaa luovuuden lihaksi

Juha Kuivainen bloggaa: Inspiraation pallottelu innovatiiviseksi konseptiksi rokkaa, kun uskaltaudutaan hullutteluun ilman häpeän tunnetta.

Rohkeus muuttaa luovuuden lihaksi


Jos vuosia sitten kuulin sanan rohkeus, alkoi korvissani soimaan eeppinen musiikki. En mieltänyt itseäni miekka kädessä taistoon, vaan sana pelkästään muodosti viittauksen vanhanaikaiseen näyttämöön ja siinäpä se. En tiennyt rooliani näytelmässä, enkä sitä olenko rohkea vai en.

Nyttemmin olen mielestäni rohkea henkilö, myös työelämässä. Ihaillen julistan ja puolustan ihmisen potentiaalia luoda uutta. Rohkeuden voimin ajan teknologiakentän räjäyttämistä luovuuteen ja puhun tunteikkaan tekemisen puolesta.

Rohkeus toimii vetovoiman tavoin, joten luonnollisesti olen päätynyt rohkeaan tiimiin auttamaan yrityksiä edelläkävijyyteen. Rohkeus ilmenee yksilöiden raivaamina polkuina teknologiaviidakossa ja kaninkoloista kaivamina uusina ajatusmalleina. Rohkeus on innovointiamme täydentävä puolisko.

Rohkeus saa innovointimme lihallistumaan parhaina liiketoimintaprosesseina. Rohkeus on eteenpäin puskeva voima matkalla oivalluksesta lihaksi. Rohkeuden muoto vaihtelee matkalla roolien ja tehtävien mukaan.

Inspiraatioiden kanssa työskentely edellyttää emotionaalista rohkeutta ottaa vastaan viestejä tuntemattomasta. Inspiraation pallottelu innovatiiviseksi konseptiksi rokkaa, kun uskaltaudutaan hullutteluun ilman häpeän tunnetta. Konseptin edistäminen projektiksi edellyttää rohkeutta pitää kanavat auki ja sallia tunnesiteiden muodostuminen. Projekteissa vaaditaan psykologista rohkeutta kohdata yllättävät haasteet.

Kuten edeltä voi jo aavistella, en pidä rohkeutta mekaanisena joko-tai-ilmiönä, vaan inhimillisenä, dynaamisena ja yhteisöllisenä. Rohkeus on yksittäisen synnynnäisen ominaisuuden tai luonteenpiirteen sijaan nippu ympäristöön suhteessa olevia taitoja ja ajatusmalleja. Kukaan ei ole läpeensä rohkea.

Laskuvarjohyppääjä ei välttämättä ole hyvä esiintyjä, eikä psykologisesti vahva henkilö ole välttämättä rohkea emotionaalisesti. Itse esimerkiksi loistan sosiaalista rohkeutta vaativissa tilanteissa ja siedän hyvin epävarmuutta. Vastavuoroisesti olen ollut heikoilla fyysisessä rohkeudessa, jota olen alkanut korjata aloittamalla vapaasukellusharrastuksen.

Hahmotan rohkeuden valona, jonka spektri parhaimmillaan kasvaa yhteisössä uusien jäsenten tuomien rohkeuden sävyjen myötä. Koen olevani hyvässä veneessä Accountorilla, koska näen paljon puhetta ja tekoja rohkeuden puolesta.

Olemme kuulleet paljon tarinoita rohkeudesta asiakkailtamme ja myös nähneet rohkeuden tuomia menestystarinoita superhienossa asiakaskunnassamme. Nämä tarinat saavat pohtimaan – olisihan Presidentin palkitseman Framery Oy:n perustaja Samu Hällfors voinut vastata äänekkäälle pomolleen aikoinaan fuck you ja vaihtaa työpaikkaa, tai murjottaa mielessään. Mies päätyikin rohkeasti puolustamaan moraalista oikeutta omaan rauhaan työssänsä ja kehitti ratkaisun, josta käynnistyneen kasvutarinan Presidentti nyt palkitsi.

Tämän päivän yritys- ja teknologiailmasto huutaa rohkeasti kokeilemaan.

Lue lisää tältä bloggaajalta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Juha Kuivainen

Tietopohjaiselta suuntaukselta olen kauppa- ja insinööritieteen, liiketalouden, humanistin ja filosofin yhdistelmä. Työssäni pidän tärkeänä, että pään kummatkin puolet ja sydän toimivat yhteen. Niin tärkeänä, että toivon sinunkin tarttuvan tähän ajatukseen. Muutaman kuluneen vuoden aikana olen esitellyt NetSuiten Suomen markkinoille ja nyttemmin myös Accountorille. Työskentelen Accountor FullScale -evankelistana ja -arkkitehtina konsernin myynti- ja markkinointiyhtiössä.