Potentiaali ei ole hyvää tai pahaa – vastuu on ihmisillä

Juha Kuivainen bloggaa: Parhaimmillaan potentiaali luo positiivista muutosta, kasvua ja hyvinvointia.

Potentiaali ei ole hyvää tai pahaa – vastuu on ihmisillä


Potentiaali on läsnä muun muassa maapallon energiavaroissa, ihmisaivojen kapasiteetissa sekä taloudellisissa ja sotilaallisissa resursseissa. Potentiaali ei ole automaattisesti hyvää tai pahaa – se voidaan valjastaa hyvin monenlaisten tarkoitusperien ja tapahtumien ajuriksi.

Ihmiset kantavat vastuun potentiaalin viisaasta hyödyntämisestä. Historia on täynnä sekä hyviä että huonoja esimerkkejä – jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, mihin potentiaali kanavoituu tulevaisuudessa.

Potentiaaliin törmätään myös asiakkuuden todennäköisyydessä ja yrityksen kasvumahdollisuuksissa. Markkina-analyysit ja myyntiennusteet pyrkivät osoittamaan potentiaalin suuruutta. Yritykset ammentavat digimarkkinoinnin potentiaalista – konversiopotentiaali vapautuu emotionaalisessa ja digitaalisessa vuorovaikutuksessa.

Johtajan perinteisenä tehtävänä on työntekijän potentiaalin virittäminen suoritteen taajuudelle. Itsensä ja ryhmän johtamisen kannalta olennaista on ympäristöön heijastuva muutos. Digitaalinen transformaatio jää potentiaalin tasolle, jos muutos ei kosketa myös johtajaa.

Potentiaalin henkilöitymiä olivat muun muassa Sokrates ja Mandela, jotka näyttivät esimerkkiä itsensä ylittämisessä. Idän hahmot ja hahmottomuudet, kuten Buddha ja Tao, ovat täydellisyydessään potentiaalin ikuisia lähteitä.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lue lisää tältä bloggaajalta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Juha Kuivainen

Tietopohjaiselta suuntaukselta olen kauppa- ja insinööritieteen, liiketalouden, humanistin ja filosofin yhdistelmä. Työssäni pidän tärkeänä, että pään kummatkin puolet ja sydän toimivat yhteen. Niin tärkeänä, että toivon sinunkin tarttuvan tähän ajatukseen. Muutaman kuluneen vuoden aikana olen esitellyt NetSuiten Suomen markkinoille ja nyttemmin myös Accountorille. Työskentelen Accountor FullScale -evankelistana ja -arkkitehtina konsernin myynti- ja markkinointiyhtiössä.