Kasvu täyteen loistoomme tapahtuu omalla jätesangolla

Kirsi Mäkinen bloggaa: Kohtaamme päivittäin asioita, tilanteita ja ihmisiä, jotka haastavat suhtautumistapamme ja itsetuntemuksemme. Miten toimimme näissä tilanteissa? Tuomitsemmeko vai hyväksymmekö heidät? Miten pääsemme tilanteesta yli?

Kasvu täyteen loistoomme tapahtuu omalla jätesangolla


Kuvittele tilanne, jossa työntekijäsi tai työtoverisi antaa sinulle kriittistä palautetta. Mitä ajattelet ja tunnet silloin? Huomaatko millä tavoin tilanne vaikuttaa toimintaasi sen jälkeen? Saatat ehkä ajatella, että hän on väärässä ja tosi tökerö, kun väitti tuollaista eikä kunnioittanut sinua. Ehkä tuomitset hänet, koska mielestäsi sellaisesta ei sovi noin suoraan puhua. Ehkä hämmennyt, koska et osannut odottaa ”negatiivista” palautetta. Saatat kokea myös egoasi loukatun, minkä johdosta päätät olla kertomatta asiasta kenellekään. Silti kuittaat palautteen muodollisen kauniisti, hammasta purren ja työnnät sen omaan kiellettyjen asioiden lokeroosi.

Onko syyllinen ja pettynyt olo vai oletko vihainen itsellesi, koska et osannut toimia ”paremmin”? Vaikuttaako tilanne itsetuntoosi?

Olen huomannut, että meidät suomalaiset on tehokkaasti kasvatettu syyllisyyden ja häpeän voimalla, mistä johtuen taitomme olla myötätuntoisia itseämme kohtaan on vähäistä, ja siitä syystä omien virheiden myöntäminen avoimesti on vaikeaa. Myötätunto on kuitenkin edellä kuvatuissa vuorovaikutustilanteissa tärkeä taito, koska sen avulla voimme hyväksyä itsemme ja nähdä inhimillisyyden myös muissa ihmisissä. Emmehän osaa antaa sitä, mitä emme ole koskaan saaneetkaan.

Harvoin huomaamme myötätuntomme kuitenkaan toimivan tilanteissa, joissa joudumme kohtaamaan oman keskeneräisyytemme tai osaamisemme puutteet. Meillä ei välttämättä ole työkaluja suhtautua siihen, miten joku toinen horjuttaa mielikuvaa itsestämme tai tarjoaa meille tilaisuuden tiedostamattomien ominaisuuksiemme integrointiin osaksi tietoista minäämme. Jäämme siis tunteisiimme jumiin, emmekä aina löydä keinoja koota itseämme.

Vaikeiden tilanteiden kohtaaminen avoimesti kasvattaa

Vaikka mielellämme projisoimmekin kaikki virheemme edellä kuvatuilla tavoilla ulos toisiin ihmisiin, emme voi kuitenkaan välttyä kohtaamasta todellista itseämme jossain vaiheessa. Elämä tarjoilee ihmiselle päivittäin tilaisuuksia oppia itsestään lisää ja kasvaa kohti täyttä potentiaaliaan, sitä ihmistä, joka juuri sinusta on tarkoitus tulla. Tuntuu helpolta jättää nämä kasvun paikat käyttämättä hyödyksi pakenemalla vaikeita tilanteita tavalla tai toisella sen sijaan, että ottaisimme ne oppimismahdollisuuksina.

Toisin kuin yleisesti uskotaan, ihmistä ei ole luotu täydelliseksi onnistujaksi kaikessa. Silloin se ei ole myöskään todellisen tarkoituksemme tavoite tai lähtökohta, vaan ihminen on hyvinkin keskeneräinen ja omalla matkallaan, jossa jokaisella on omanlaisensa haasteet vastassa. Täyden potentiaalimme löytäminen on kuitenkin elämänmittainen matka, joka jää useimmilta puolitiehen ilman tietoista päätöstä astua siihen junaan. Miksi näin käy?

Psykiatri C.G Jung aikanaan totesi, että ihminen on haluton tietämään sitä, mitä ei itsestään vielä tiedä. Asiat, joita ihmisen on vaikea itsessään hyväksyä, ovat hänestä liian rankkoja ja pelottavia kohdattavaksi avoimesti. Silloin ihminen joutuisi myöntämään oman epätäydellisyytensä ja katsomaan itseään sellaisena kuin hän oikeasti on ilman illuusioita, rooleja ja muita suojautumiskeinoja. Omalle jätesangolle meneminen on häpeässä ja syyllisyydessä kasvatetulle vaikea paikka kohdata itseään. Siitäkin huolimatta se on se paikka, missä asiaa on turvallista reflektoida itsensä kanssa ja astua junaan.

Kirsi Mäkisen kaikki blogikirjoitukset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Kirsi Mäkinen

”Olen tyytyväisemmän työn, työyhteisön ja työelämän valmentaja, kouluttaja ja konsultti. Haluan auttaa yksilöitä, tiimejä ja työyhteisöjä löytämään uudelleen suunnan ja yhteyden koko potentiaalinsa hyödyntämiseen työssään sekä edistää kasvua ja hyvinvointia.” Kohti koko potentiaalia:
www.tyytyvaisyydenhaaste.fi