Arvokkain asia elämässä – tarjolla tänään arjessa

Isa Merikallio bloggaa: Olipa mukavaa nähdä!

Arvokkain asia elämässä – tarjolla tänään arjessa


Miksi on mukava nähdä toista ihmistä tai ihmisiä? Nykyisinhän näemme paljon helpommin toisemme somessa. Kuvissa ja videoilla voimme jopa kohdistaa toisen huomion juuri itsellemme tärkeisiin seikkoihin.

Kun näemme ihan livenä, keskustelemme siitä, mitä itse kullekin on tapahtunut. Vaikka voimme toistemme tapahtumatkin havainnoida helposti ja kätevästi sosiaalisesta mediasta. Aikaa säästyy, kun ei jaaritella niitä näitä, vaan jaetaan vain mielestämme olennainen. Parhaat palat tapahtumista ja hetkistä.

Miksi ihmeessä siis on niin mukavaa nähdä?

Kohdatessa kosketetaan. Kätellään tai halataan. Muutama sekunti. Eihän ohimenevä, usein pelkästään muodollinen kosketus voi olla niin olennaista? Muuten oletettavasti koskettelisimme toisiamme ties millaisilla tekosyillä enemmänkin.

Menemme edelleen mieluiten palavereihin ja seminaareihinkin paikan päälle, emmekä osallistu niihin vain netin välityksellä, vaikka netti on ajankäytöllisesti ja logistisesti paljon tehokkaampaa, edullisempaa ja ekologisempaakin? Järkevämpää. Vaikka kokouksiin ja seminaareihin ei ainakaan mennä koskettelemaan, ihokontaktin vuoksi.

”Koska paikan päällä näkee puhujan ja tuttuja, voi jutella porukoiden kanssa.”

Läsnäolossa livenä – eli kohtaamisissa – on arvoa, jota emme osaa järjellä hahmottaa. Jotakin ”mukavaa”, kuten sen sanoitamme. Ja mitä onkaan ”mukava”?

Mukava tarkoittaa jotakin sellaista kuin myönteistä, miellyttävää, hyvää oloa, iloa, jopa onnellisuutta.

Eli fiilistä. Toisen kohtaaminen ja jossakin livenä oleminen tuottavat siis fiilistä. Ja mitä arvoa fiiliksellä onkaan?

Fiilis, siis tunne, on ihmispoloiselle ei sen vähempää kuin elämän mielekkääksi kokemisen ydin.

Suurin osa ajatuksistamme saa alkunsa ja kypsyy havainnoitaviksi fiilisten siemenistä. Kun koemme lämpöä ja iloa ihmisen kanssa, vasta sen jälkeen ajattelemme tämän olevan mukava ihminen. Häntä on mukava nähdä!

Kun toisten kanssa on hyvä fiilis, mielessämme viriää myönteisiä ajatuksia elämästä laajemminkin. Luovuus kasvaa, rönsyilee. Näemme epäonniset sattumukset huumorin valossa. Oivallamme uusia mahdollisuuksia umpikujissa.

Fiilistä ei kannata vähätellä. Arvokkaintahan lopulta ei ole asia, vaan kokemus asiasta.

Isa Merikallion kaikki blogikirjoitukset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Isa Merikallio

Isa Merikallio työskentelee motivaation, johtamisen ja itsensä johtamisen valmentajana, konsulttina ja kirjailijana.
Isan kotisivut