Aivot narikkaan kloonien seurassa

Timo Järvinen bloggaa: C’mon inner peace, I don’t have all day. Onneksi on Netflix.

Aivot narikkaan kloonien seurassa


Vuosia sitten sekä luin että kirjoitin kirjoja – elämän, tieteen ja historian arvoitukset, mukaansatempaavat tarinat ja tunteita nostattavat ihmiskohtalot olivat vahvaa vastapainoa arkiselle puurtamiselle.

Viime vuosien tuplayrittäjyyden myötä romaanit ovat hautautuneet päättymättömien työlistojen alle. En ole osannut kovin hyvin antaa itselleni lupaa tehdä asioita, joista ei ole ”hyötyä”. Liikunta on tärkeä henkireikä, mutta vakavien selkävaivojen jälkeen niissäkin on välttämättömyyden leima.

Hyötyajattelussa piilee vaara: työjonon täyttämä elämä palaa liian suurella liekillä eikä sisällä riittävästi palautumista, vaikka työ olisi mielenkiintoista ja innostavaa. Aivot tarvitsevat lepoa. On osattava päästää irti ja uskallettava ajelehtia turhuuden avaruudessa.

Rakastan elokuvia ja etenkin englantilaisia TV-sarjoja. Molemmat ovat olleet oivallinen keino yksittäisten lepohetkien löytämiseen. Elokuvista tai kerran viikossa televisiosta tulevista sarjoista on kuitenkin vaikea löytää apua päivittäin toistuviin irtautumisen hetkiin.

Viime keväänä löysin ongelmaan ratkaisun ja arkeen uuden pakotunnelin: Netflix-sarjat. Annoin palvelulle ensin pikkusormen. Päätin katsoa kokeeksi toiminnallista tieteissarjaa, jossa tulevaisuuden ihmiset vaihtavat kehoa kuin sukkia. Tarina imaisi mukaansa.

Lopun arvaattekin. Iltaisin osoittautui rentouttavaksi tavaksi, työpäivän ja kuntosalin jälkeen, seurata tapahtumien etenemistä iltateen lomassa. Pian sarja loppui ja tilalle oli löydettävä uusi. Ehtymätön tarjonta takasi, että seikkailut jatkuivat tulevaisuudessa ja menneisyydessä, oudon kuvun alla ja kaukaisessa avaruudessa, elävien ihmisten, kloonien ja kuolleiden parissa.

Tätä on jatkunut nyt puolisen vuotta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen poikani totesi, että tämä on parasta mitä isälle on tapahtunut pitkään aikaan. Nyt ihmettelen eniten sitä, miten pärjäsin ilman Netflixiä. Sarjaa on helppo jatkaa myös kesken jakson, joten lyhyitäkin taukoja voi käyttää aivojen nollaamiseen. Netflixiä voi katsella älypuhelimen avulla missä ja koska tahansa. Koukuttavien sarjojen parissa kannattaa kuitenkin pysytellä kohtuukäytössä.

Mielelläni hiljentäisin ajatuksiani ja kehoani myös meditoinnilla, mutta nykyisessä karusellissa en ole löytänyt siihen aikaa enkä paikkaa. Tilannettani kuvaa taannoin näkemäni piirros, jossa meditoiva nainen sanoo kärsimättömästi: ”C’mon inner peace, I don’t have all day.”

Onneksi on Netflix.

Mikä tunne kuvaa parhaiten kokemustasi tästä artikkelista?
Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lue lisää tältä bloggaajalta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Accountor Software Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Timo Järvinen

Timo Järvinen on Parempi Bisnes -verkkolehden päätoimittaja, yrittäjä ja kirjailija.